::::: Klik her og hop direkte til Danish Gallery og se flere af denne samt andre billedkunstneres malerier...( www.DanishGallery.dk - moderne galleri online, med salg af malerier / moderne kunst ) :::::
Jeg hedder Birgit Traberg Jeg er autodidakt kunstner, og arbejder til daglig som sygeplejerske. I min fritid maler jeg nærmest altid og overvejende med akrylmaling, og min viden og færdigheder har jeg opnået ved at deltage i kurser på nettet, læse bøger om emnet og øve mig rigtig meget. Jeg maler stort set hver dag. Jeg har også deltager i forskellige workshops og onlineundervisning.

Jeg er fuldstændig opslugt af at male og i det hele taget beskæftige mig med kunst, følge med i hvad andre laver, netværke og lære af andres gode råd og vejledning. Jeg er medlem af "Annes Atelier" hvor jeg også har lært mange ting., bla får jeg hver måned feedback på et af mine malerier, af Anne Juul.

Jeg elsker at lege med stemning og lys i mine malerier. Er meget inspireret af naturen, og jeg vil gerne lave malerier, der enten gør folk glade, eller giver beskueren en form for meditativ fred og ro i sindet, hvilket jeg mener naturbilleder gør

Derudover maler jeg også abstrakt, og bruger ofte en teknik hvor jeg maler mange lag på lag, og bygger små historier op. jeg kan godt lide at eksperimentere med forskellige teknikker, og har derfor lidt forskellig malestil.

Jeg er tilhænger af, at have et afslappet forhold til kunst, det skal være sjovt at male. Samtidig har maleriet også været en slags terapi for mig, da jeg efter nogle kræftbehandlinger, har et kronisk problem med smerter, og her er maleriet været en fantastisk afledningsmanøvre, som jeg nærmest er blevet afhængig af.
Tom Jørgensen skriver:

Man kan ikke se skoven for bare træer, lyder en velkendt talemåde.

I Birgit Trabergs malerier lykkes det imidlertid at fange såvel det enkelte træ som skoven i sin helhed. Når dette er muligt, er det fordi hun ofrer den 100% naturalistiske gengivelse af træet til fordel for et i bund og grund impressionistisk studie, hvor farven og formen skitseres med en løs hånd. Det vigtigste er stemningen og lyset. Lyset, der strømmer ned gennem trækronerne og bader omgivelserne i et varmt solnedgangslys eller et blånende tusmørkeskær. I forgrunden er detaljegraden rimeligt stor, men jo længere, ens blik når ind i skovens indre, des mere opløser formerne sig i en atmosfærisk dis. Skoven fremstår uudgrundelig og mystisk, og en helt speciel følelse af ro og harmoni breder sig:: skoven ånder og bliver levende.

Springet til en anden type malerier er derfor ikke så stor, som man umiddelbart skulle tro. I en serie mere abstrakte malerier, nogle af dem kaldet ”Drømmebilleder”, tager Birgit Traberg skridtet fra det klassisk opbyggede billede til en mere collageagtig komposition. I disse malerier er der ikke længere ét centralt motiv, men et myldrende virvar af farver og former, der væver sig ind og ud imellem hinanden. Hvor malerierne af træer har noget overjordisk over sig, tages skridtet her fuldt ud, og billederne bliver rene fantasiprodukter, hvor alt kan ske, og alt er muligt. Med en palet af varme tropeagtige farver og med motiver som eksotiske fugle, paladser, sommerfugle, blomster og himmelstræbende tårne forlader vi det nøgterne Hverdagsdanmark og træder ind i fantasiens grænseoverkridende rige. Og alle er velkomne til at kigge ind.

Tom Jørgensen, kunstanmelder ved Jyllands Posten, redaktør på Kunstavisen


UDSTILLINGER:


2014:

12.Januar -21- februar Skt. Andreas kirken. Hadsundvej i Randers (soloudstilling)

28. April - 4. maj Pakhuset Vborg. Gruppeudstilling med kunstgruppen "Nordlys"

21 maj -1. Juni Tinggalleriet i Ebeltoft, sammen med gruppen "Nordlys"

4. maj - 18. maj Temaudstilling på Galleri "GAL". Temaet er Livsglæde (deltager med 1 maleri)

6. 7. 8. Juni Kunstnergården Dianalund, sammen med "Nordlys"

Juli- august-September Udstillig på Hospice Randers

4. Juli - 24.August 3. Internationale Artmoneyudstilling, Artmoneyworldwide, i Berlin

4. Juli - juli Fællesudstilling med "Annes Atelier". Hotel Comwell i Middelfart. Tema : Nostalgi.


1. August - 31 August : August Art (Mols). Med gruppen Nordlys

Okober : 3. internationale Artmoneyudstilling. Bredgade København

November : Udstiller på Galleri Farm61 i Tjele

November- december Januar : Udsilling på Regionshospitalet Randers. Klinikgangen

November - December : Enghøj kirke i Randers